ABD Başkanı Joe Biden, canlı yayında açıklamalarda bulunduğu sırada dikkat çekici bir olay yaşandı. Biden, ani bir şekilde "Beyaz Saray Durum Odası'na gitmek zorundayım" dedi ve konuşmasını yarıda kesti. İddialara göre, bu olay, ABD'nin Suriye ve Irak'taki üslerine İran destekli milisler tarafından düzenlenen saldırılarla bağlantılıydı.

Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, Biden'ın konuşmasını yarıda kesmesinin sebebi, Irak ve Suriye'deki ABD üslerine yapılan saldırılardı. Yerel kaynaklara göre, Irak sınırına yakın bir bölgedeki ABD güçlerine ait Robarya Üssü'ne, henüz kimliği belirlenemeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile bir saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda maddi hasar meydana geldi, ancak can kaybı hakkında bilgi bulunmuyor. Benzer bir şekilde Suriye'nin güneyindeki Tenf bölgesinde de aynı şekilde aidiyeti belirsiz üç SİHA ile saldırı girişiminde bulunulmuştu.

Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

İran destekli gruplar zaman zaman Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine roket ve SİHA saldırıları düzenliyor. Bu bölgeler, terör örgütü PKK/YPG tarafından işgal edilmekte.

Beyaz Saray, Biden'ın konuşmasını neden yarıda kestiğine dair resmi bir açıklama yapmış değil.

Beyaz Saray Durum Odası, ABD'nin ulusal güvenlik, gizli operasyonlar ve diğer hassas konularını izlediği, dünyadaki kritik gelişmeleri takip ettiği ve ulusal güvenlik krizlerini yönettiği önemli bir konferans salonu olarak bilinir. ABD Başkanı, bu odada ulusal güvenlik yetkilileri ve diğer önemli kişilerle bir araya gelir, gizli operasyonları ele alır ve yabancı liderlerle görüşür. Bu nedenle Biden'ın konuşmasını yarıda kesip bu odaya gitmesi, ciddi bir ulusal güvenlik veya kriz durumuna işaret edebilir.