Birleşik Krallık'ta Disasters Emergency Committee (DEC) yani Afet Acil Durum Komitesi, 14 yardım kuruluşunu deprem için bir araya getirdi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremler sonucunda 43 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti ve binlerce vatandaş yaralandı.

İki büyük depremin olmasından hemen sonra, dünyadaki ülkeler ve yardım kuruluşları Türkiye'ye ve depremden etkilenen Suriye'ye destek mesajı vermiş ve bölgeye yardımlarda bulunmaya başlamıştı.

Halen yardımlar devame ediyor. Birleşik Krallık'ta Disasters Emergency Committee (DEC) yani Afet Acil Durum Komitesi, iki büyük deprem için bağış kampanyası başlatmak üzere 14 yardım kuruluşunu bir araya topladı.

Disasters Emergency Committee'nin (Afet Acil Durum Komitesi) sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda Afet Acil Durum Komitesi üyesi yardım kuruluşlarının Türkiye'de ve Suriye'de yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü ve ihtiyaç sahiplerine ulaşıldığını ifade etmişti.

James Bond karakterini canlandırmış olan İngiliz Daniel Craig de Disasters Emergency Committee'de (Afet Acil Durum Komitesi) yardım çağrısında bulundu. 

James Bond karakterini canlandırmış olan İngiliz Daniel Craig, Türkiye ve Suriye'de milyonlarca insanın depremden ağır etkilendiğini belirterek para yardımında bulunulması gerektiğini ifade etmişti.

Ünlü oyuncu Daniel Craig'nin çağrısı üzerine 101 milyon sterlin yani 2.28 milyar lira yardım parası toplandı.