İzmir'de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Seferihisar Ulamış'taki zeytinlik arazilerine sıkma ve işleme tesisi ile sulama havuzu yapma izni aldıktan sonra inşa ettiği iddia edilen kaçak villaları satışa çıkardı. Bu olay, kamuoyunda büyük bir tepki ve tartışma yarattı.

Tunç Soyer'in Zeytin Sıkma Tesisi İddiası

Tunç Soyer, başlangıçta zeytin sıkma tesisi inşa etmek amacıyla zeytinliklere izin talep etti. Ancak sonradan bu izni kullanarak iddialara göre kaçak villalar inşa edildiği ortaya çıktı.

Hapishanede kendine zarar vermişti: Savcılıktan 'Dilan Polat' hamlesi Hapishanede kendine zarar vermişti: Savcılıktan 'Dilan Polat' hamlesi

Yıkım Kararı ve Cevapsız Kaldı İddiaları

Olayın ortaya çıkmasının ardından İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2021 yılında yapılan inceleme sonucunda 455 TL idari para cezası kesti. Ancak Soyer çiftinin bu parayı ödediği öğrenildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü daha sonra kaçak inşaatların 3 ay içinde yıkılması için CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne yazı gönderdi. Ancak iddialara göre, belediye bu konuda herhangi bir işlem yapmadı ve gönderilen yazıya cevap vermedi.

Bu gelişmeler, İzmir'deki yerel yönetimin şeffaflık ve adalet ilkeleri açısından sorgulanmasına neden olurken, Tunç Soyer'in ve belediye yönetiminin durumu açıklığa kavuşturması bekleniyor.