İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerine hazırlık kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını duyurdu. Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara'nın yeni adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu belirtti. Yıldırım, daha önce eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapmıştı.

İYİ Parti, bugün İstanbul ve Balıkesir'den sonra Ankara adayını açıklamış oldu. Meral Akşener'in paylaşımıyla resmiyet kazanan Cengiz Topel Yıldırım, Ankara'da siyasi deneyimi ve önceki görevleriyle biliniyor. 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin Ankara aday adayı olan Yıldırım, bir dönem Ankaragücü Spor Kulübü başkanlığı da yapmıştı.

Cengiz Topel Yıldırım Kimdir?

ABD Tarafından Kritik Veri Açıklandı! Altın ve Döviz Piyasalarında Son Durum Ne? İşte Detaylar ABD Tarafından Kritik Veri Açıklandı! Altın ve Döviz Piyasalarında Son Durum Ne? İşte Detaylar

Cengiz Topel Yıldırım, lise yılları boyunca Etlikspor'da amatör lisanslı futbol oynadı. Futbol ve Ankara sevgisini Ankaragücü'nde birleştiren Yıldırım, 2008 yılında Ankaragücü Yönetim Kurulu'nda yer aldı ve bir dönem kulüp başkanlığı görevini üstlendi.

2014'te büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olan Yıldırım, o dönemde parti tercihini Mansur Yavaş'tan yana kullanmıştı. 2019 yerel seçimlerinde de adı siyasi kulislerde geçen Yıldırım, 2016'dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını üstlenmişti.