İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Olgun, milliyetçiliğin cezalandırılmaya çalışılmasına karşı çıkarak Cumhuriyetin temel niteliklerinden biri olan milliyetçiliği savundu. Olgun, tutuklu gazetecilerin uzun süreli gözaltı süreçlerini ve hukuksuzluk iddialarını vurgulayarak, gözaltı kararının İletişim Başkanlığı'nda önceden paylaşılmasını skandal olarak değerlendirdi. Ayrıca, savcılığın sadece sosyal medya paylaşımlarıyla adalete talimat verildiği iddialarına dikkat çekti.

Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Olgun'un açıklamasında soruşturma dosyasına giren tutanak ve araştırma raporlarının milliyetçilikle ilgili suçlamalara dayandığını belirterek, "Gönderilerinde milliyetçi paylaşımlarda bulunduğu tespit edilmiştir" ifadelerinin kullanıldığını paylaştı. Ayrıca, fişleme listelerinin ortaya çıkması ve Türkiye'nin temel değerlerinden biri olan milliyetçilik anlayışının cezalandırılmaya çalışılmasına karşı net bir duruş sergiledi.

Olgun, Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ve Gazi Mustafa Kemal'in vasiyeti doğrultusunda, Anayasa'nın 2. maddesine atıfta bulunarak, milliyetçilik ilkesinin cezalandırılmasını reddettiklerini vurgulayarak, adaletin sağlanması ve hukukun korunması adına çağrıda bulundu.