İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye ittifak olma konusundaki çağrısına yönelik konuştu.

Oktay Vural "İttifaklara ne mecburuz ne de mahkumuz. Böyle bir mecburiyeti reddediyoruz. Böyle yapmazsan bu kazanacak, şu kazanacak ya da şu kaybedecek. Biz sadece millete mecburuz. İrademizi birine teslim edecek halimiz yok. Cumhuriyetin yüzüncü yılında irademizi ipotek ettirecek değiliz. İYİ Parti rüştünü ispat etmiş bir parti. Hedefleri ilkeleri var. Başkaları bunu araçsallaştıramaz" diyerek yerel seçimlerde seçim kaybettirme ile ilgili olarak da "Birilerine kazandırmak ya da kaybettirmek gibi bir derdimiz yok. Biz kazanmak istiyoruz milletimiz kazansın istiyoruz. İYİ Partiyi 'İttifakta olacak misiniz olmayacak misiniz?' şeklinde değerlendirmeye tutmak haksızlıktır. Geleceğe varsayımsal ittifak modeli ekseninde kendimizde ne mecbur ne de mahkum hissediyoruz." dedi.

"İttifak teklifimiz de yok arayışımız da yok" diye de ekleyen Oktay Vural lokal işbirliklerinin söz konusu olabileceğini de ekledi.

Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin

Oktay Vural, HDP ile işbirliğinin imkansız olacağını dile getirerek "HDP ile olmadık olmayacağız. HDP ile işbirliği algısının maliyetini gördük. Seçim döneminde teşkilatlarımız HDP konusunda haksız saldırılara maruz kaldı" dedi.