Dünkü Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı konulu toplantısından ortak anlayış kararı çıkmıştı. Meral Akşener'in il başkanları ve kurmaylarını acil toplantıya çağırması akıllarda soru işaretleri bırakmıştı. İddialar Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmediği ve iki büyükşehir belediye başkanını aday olarak önerdiği yöndeydi.

Nitekim bugün Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın önünde yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendilerine diretildiğini ve kendilerinin iki büyükşehir belediye başkanının gerekeni yapıp kendi tabirleriyle "ateşten gömlek giyerek" aday olmalarını istedi. Meral Akşener bu çıkışıyla Millet İttifak'ından ve Altılı Masa'dan ayrılığını gösterdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Altılı Masa'dan da ayrılmadıklarını açıkladı.

İYİ Partinin önemli kurmaylarından olan Metin Ergün son dakika çıkışında bulundu.

İYİ Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Ergün: Gençler kimi söylüyorsa aday odur, dedi. Bu durum, İYİ Parti'nin Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığında baskı mı yapıyor sorusunu akıllara getirdi.

Ekran görüntüsü 2023-03-03 195029