İYİ Parti’nin 2024 yerel seçimlerine bütün büyükşehir, il ve ilçelerde kendi adaylarıyla gireceğini belirten Koray Aydın, CHP ya da Millet İttifakı'nı oluşturan diğer partiler ile iş birliği konusunda zamanın ve şartların etkisi olacağını söyledi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 24 Haziran'da gerçekleşen kurultayda yaptığı konuşmada CHP 'ye kapı kapattığı, duvar ördüğü şeklinde yapılan yorumların doğru olmadığını söyledi.

Yerel seçimler için görüşmeye açık olduklarının altını çizen Koray Aydın şu ifadeleri kaydetti:

“Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener kurultayımızda bazı değerlendirmeler yaptı, bu değerlendirmelere İYİ Parti'nin kapı kapattığı, duvar ördüğü gibi yorumlar yapıldı, İYİ Parti kendi hikayesi, kimliği olan bir partidir, şu iyi bilinmelidir ki; İYİ Parti genel seçimde Meclis'te güçlü bir grup kurmuş, siyasette kök salmış, ülkenin her yanında teşkilatlanmış, milletimizle son derece güçlü bağları olan bir partidir. Bugün için biz bütün büyükşehir, il ve ilçelerde kendi adaylarımızla seçime girecek şekilde çalışmaya başlıyoruz, bununla ilgili program Parti Genel Merkezi'nde yapıldı. Ülkenin her yanında seçimlere girecek kudret ve kabiliyeti olan bir partiyiz. İşbirliği gündem olursa o da oturulur, konuşulur, elbette bunları da dikkate alırız.”


“Yerel seçimde CHP veya Millet İttifakı partileriyle İYİ Parti iş birliği yapar mı, bunu zaman, şartlar ve partilerin kararları belirleyecek, şimdiden ‘olur’ veya ‘olmaz’ gibi bağlayıcı bir hüküm vermek doğru değil ama görüşmelere açık olacağımızı söyledim, söylüyorum” diyen Aydın, “Aslında bu çok erken tartışılan bir konu haline geldi ama partilerin her birinin geçmişe yönelik bu konuda edinilmiş bir tecrübesi de var. Yani, bugün AK Parti ile MHP ittifak yapacaklarını açıkladılar mı daha? Böyle bir söylem var mı, yok. Bizim de söylediğimiz ‘Biz diyaloğa açığız, konuşabiliriz.''

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Et ve Süt Sektörü Alarm Veriyor! İhracat Kısıtlamaları Üretimi Tehlikeye Atabilir Et ve Süt Sektörü Alarm Veriyor! İhracat Kısıtlamaları Üretimi Tehlikeye Atabilir

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi