Geçtiğimiz hafta 13'üncüsü düzenlenen Millet İttifakı Liderler Zirvesi'nin ardından masaya önerdiği İBB Başkanı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylıklarının kabul edilmediğini, 5 partinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerinde anlaşma sağladığını açıklayan Meral Akşener, iki CHP'li Belediye Başkanına 'görev' çağrısında bulundu.

İmamoğlu ve Yavaş'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıklaması üzerine olumlu bir geri dönüş almayan İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda nasıl bir adım atacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı bir canlı yayında İYİ Parti'den kendisine cumhurbaşkanı adaylığı teklifi gelmesi durumunda aday olabileceğini açıklaması üzerine İYİ Parti lideri Akşener'in kendisini aradığını ve hafta içinde bir görüşme yapabileceklerini aktardı. 

Yaşananların ardından gözler, İYİ Parti'ye çevrildi.  İYİ Parti milletvekili Ümit Dikbayır, Ersan Şen iddialarına açıklık getirdi:

''Genel Başkanımız, adaylık konusunu herkesle istişare eder, herkesle görüşür. Ersan Şen'i adaylık teklif etmek için aramadı. Olur mu öyle şey? Aramanın amacı adaylık değil teşekkürdü.''