Seçimlerin kaybedilmesinin ardından CHP'ye çektiği kalın çizgilerle dikkatleri üzerine çeken İYİ Parti, 2024 Mart'ında gerçekleşecek yerel seçimler için stratejisini belirlemeye çalışıyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, önceki gün Ankara’daki bir restoranda partililerle bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşmede yerel seçimler için CHP ile olası bir ittifak ihtimali görüşüldü.

Masaya getirilen CHP ile ittifak ihtimaline karşı partililerin çoğu Akşener’e yerel seçimlere “müstakil katılınması” yönünde görüş bildirdi. 

Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu

İktidarın tek alternatifinin İYİ Parti olduğunu ve bu nedenle de seçimlere müstakil bir şekilde girilmesi gerektiğini” dile getiren partililerin, CHP ile yapılan ittifakların İYİ Parti'ye zarar verdiğini söyledi. 

Yerel seçimler için olası CHP ile işbirliği ile ilgili milletvekillerin ayrıca şunları kaydettiği öğrenildi. 

“CHP ile ittifak bize kazandırmadı çünkü ne yazık ki CHP 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri döneminde sahada net tavır sergileyemedi. Biz kendimizi milliyetçi bir parti olarak kamuoyuna deklare ettik ancak CHP’nin seçim öncesinde HDP ile ilgili tavrı sahada bize soruldu.”