İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olması halinde kazanma ihtimalinin yüzde yüz olduğunu ancak Akşener'in çok önceden 'başbakan adayıyım' şeklinde kamuoyuna açıklamada bulunduğunu hatırlatarak Akşener'in söylediklerinin arkasında duran ve sonuçlarının bedellerini ödeme gibi bir siyasi alışkanlığı olduğunu vurgulayarak cumhurbaşkanı adayı olamayacağına açıklık getirdi. İYİ Parti'li Poyraz, Meral Akşener'in adaylığına dair "Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde yüz eminim. Akşener'in ‘başbakan adayıyım’ kararını gözden geçirmesini çok isterim ama maalesef Sayın Genel Başkanımızın söylediklerinin arkasında durma ve sonuçlarının bedellerini ödeme gibi siyasi alışkanlığı var" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ise  kamuyonda böyle biz kanaatin olduğunu ancak resmi bir açıklama yapılmadığını söyledi. Bu konuda söylemi ise şu şekilde:

"Sayın Kemal Bey’in açıklamalarından aday olduğuna ilişkin bir kanaat oluşuyor ama Kemal Bey’in de adaylık açıklaması yok. Ocak ayından sonra aday belli olur. Bu toplantıdan sonra müzakereler başlamış olur.

''Önemli olan ‘Ben adayım’ deme iradesinin ortaya konulması. Bu anlamda Lütfü Savaş Bey’i tebrik ediyorum. En azından şarta bağlı deklarasyonda bulundu. ‘Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu aday olmazsa ben buna talibim’ dedi. Bu bir deklarasyon.''

Sunucunun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığı ile igili meselenin çok uzadığını düşünüyor musunuz? sorusuna her şeyin takvimine göre ilerlediğini belirtti.