Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü

Antalya'nın Manavgat ilçesinde İyi Parti eski ilçe başkanı Hüseyin Ergen'e yapılan silahlı saldırıya ilişkin çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. İddialara göre, İyi Parti tarafından görevden alınan Ergen'in saldırının azmettiricisi, zincir otel sahibi bir iş adamı olarak belirlendi. Olay sonucu Ergen'in yaşadığı yaralanma ise tetikçinin silahının tutukluk yapması sonucu ölümden kurtulmasıyla sonuçlandı.

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, 1 Şubat'ta gerçekleşen olayın ardından Ergen'in hastaneye kaldırılmasının ardından tetikçilerden biri itirafçı oldu. İyi Partili Ergen'in 78 yaşındaki iş adamının 39 yaşındaki eşi hakkında "Adamın parası için evlendi" dediği için hedef alındığı iddia edildi.

Tutuklanan tetikçilerden Ahmet Ç. (41), ifadesinde yaşananları detaylandırarak, iş adamı Yahya K'nın azmettirdiğini açıkladı. Ahmet Ç., jandarmaya verdiği ifadede, "Yahya K. ile 2019 yılından beri tanışırız. Otelinde kalmışlığım vardır. Beni Lara Hill'deki villasına çağırdı. İki arkadaşımla birlikte 17 Aralık 2023 günü adresine gittim. Hüseyin Ergen'in, sosyal medyada eşi Ayşen K'nın namusuna ve şerefine yönelik paylaşım yaptığını bu yüzden öldürülmesi gerektiğini söyledi" şeklinde konuştu.

Ahmet Ç.'nin aktardığına göre, tetikçi Yahya K, Ergen'in İyi Parti İlçe Başkanı olduğunu ve bu durumun siyasi bir boyut kazanabileceğini belirtti. İfadesinde, "İşiniz bitmedi mi, Ayşen beni sıkıştırıyor" diyerek baskı altında olduğunu söylediğini de ekledi.

Hüseyin Ergen'in sosyal medya paylaşımları da olayın arka planını aydınlatıcı nitelikte oldu. Özellikle 31 Aralık'ta görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamalarda Ergen, kararlı duruşunu ortaya koydu ve "Biz bu kurtlar sofrasında kendimizi yedirmeyiz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, saldırıya uğrayan Ergen'in eşi Ayşen K.'nin geçtiğimiz genel seçimde İyi Parti'den milletvekili adayı yapıldığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.