Ordu'da bir araya gelen İYİ Parti üyeleri ve eski Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Yeşilalan, Ordu Büyükşehir Belediyesine Enver Yılmaz'ın aday gösterilmesine karşı çıkarak partiden istifa ettiklerini duyurdu. Tahıl Pazarı mevkiinde yapılan basın açıklamasında, parti üyeleri zorlamalara boyun eğmeyeceklerini vurguladılar.

30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı 30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı

Yeşilalan, "Milletvekili seçimlerindeki başarısızlıktan ders alınacağını umut ederek bu defa istişare edileceğini umduk. Fakat nafile ki genel merkez yine başına buyruk bir şekilde kimseyle istişare etmeden, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için büyükşehir belediye başkan adayını da parti tüzüğüne aykırı olan bir kişiyi belirledi. Atatürk değerlerine sadık Türk milliyetçileri olarak biz boynumuza tasma taktırmayız." diyerek tepkisini dile getirdi.

Yeşilalan, partinin kendi yönetimi tarafından alınan ortak bir kararla istifa ettiklerini belirtirken, teşkilatın büyükşehir belediye başkan adayını istemediğini açıkça ifade etti. Ayrıca, partiye olan kayıtlı üye sayısının bin civarına düştüğünü ve bu süreçte birçok üyenin istifa ettiğini aktardı.

Geçtiğimiz şubat ayında da İYİ Parti Ordu Teşkilatı'ndan 117 partili, büyükşehir belediye başkan adayına tepki göstererek istifa etmişti.