Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Ödeme İste Katman Servisi'nin kullanıma açıldığını duyurdu. Bu katman servisi, alacaklı tarafından başlatılan haberleşme ve onay mekanizmasıyla 2 kişi arasında ödemenin başlatılmasına olanak tanıyarak para transferini sağlamaktadır.

İlk aşamada kişiden kişiye ödemeleri hedefleyen bu katman servisi, ödemelerin alacaklı tarafından başlatılmasına imkan tanıyan bir haberleşme ve onay mekanizması sunar. Ödeme İste Katman Servisi, kişiden kişiye ödemelerin yanı sıra e-ticaret ödemeleri, e-talimat ödemeleri ve kurumsal fatura ödemeleri gibi çeşitli iş modelleriyle birlikte çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredat erişime açıldı Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredat erişime açıldı

FAST Sistemi, 7 gün 24 saat boyunca anlık ve güvenli para transferi sağlamaktadır. TCMB'nin açıklamasına göre, FAST Sistemi'nin katılımcı sayısı 2023 yılında 36'ya çıkmıştır. FAST sistemi, nakit ve kartlara alternatif bir ödeme yöntemi olarak kullanılarak, ödemeler ekosistemine yeni bir boyut kazandırmayı amaçlamaktadır. Sistemin işlem hacmi, Ocak ayında günlük ortalama 11 milyon olarak gerçekleşmiştir. Katman servisleri ile birlikte sunulan yenilikçi teknolojiler, ödemeler alanında rekabeti ve inovasyonu teşvik ederek kullanıcıların finansal durumlarını yönetmelerini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.