Zorlu, Ensarioğlu'nun açıklamalarının İYİ Parti'nin temel değerleri ile çeliştiğini belirterek, parti içinde bu tutuma yer olmadığını vurguladı.

Sözcü Zorlu, konuya dair yaptığı açıklamada, "İstanbul Milletvekili Ensarioğlu'nun, İYİ Parti'nin kuruluşundaki temel değerleri ve bugüne kadar sürdürdüğü siyasi mücadele ve tutumunu yok sayan bu açıklamasını asla kabul etmiyoruz. Milli Mücadele'nin ruhuna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu iradesinin ortaya koyduğu tarihi ve milli gerçeklere aykırı paylaşımını reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

Ensarioğlu'nun, Diyarbakır'da bir bulvara Şeyh Said'in isminin verilmesi tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, bölgenin toplumsal ve dini değerlerinden birine dönüşen Şeyh Said'e yönelik ithamları reddettiği ve hafıza barışına vurgu yaptığı hatırlatıldı. Zorlu, parti olarak bu tutumu kabul etmediklerini belirterek, "Böyle bir anlayışın partimizle hiçbir ilişkisi yoktur ve bundan sonra da olamayacaktır" dedi.

Zorlu ayrıca, Genel Başkan'ın talimatıyla, söz konusu paylaşımla ilgili olarak disiplin sürecinin ivedilikle başlatıldığını açıkladı. Bu gelişme, parti içindeki tutarsızlıklara karşı sert bir duruş sergilenerek, parti disiplinini koruma amacını taşıyor.