Dün gündemi sallayan İYİ Parti lideri Akşener, Altılı Masa'nın milletin iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirttiği konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. 

Geçtiğimiz gün Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Millet İttifakı Liderler Zirvesi'nin ardından konuşan Meral Akşener; 5 partinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda olumlu tavır sergilediğini, kendilerinin de 'kazanacak aday' vurgusundan hareketle vatandaş tarafından karşılık alabileceğini belirttiği ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu önerdiğini belirtti.

Önerisine masa tarafından bir cevap almadığını belirten İYİ Parti liderinin masanın artık potansiyel adayların tartışıldığı bir ortak akıl platformu olmaktan çıktığını, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğüne yönelik sözlerine Türkiye Noterler Birliğinden tepki geldi.

 Türkiye Noterler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında noterler ve noterlik kurumuna yönelik, mesleğin saygınlığını sarsacak nitelikteki açıklamalar ve haberlerin yer aldığı belirtildi. Noterliğin sadece tasdik mercisine indirgenmesine tepki gösterildi:

''Sadece tasdik merciine indirgenerek kamuoyuna lanse edilen noterler hakkında yapılan açıklamalar, noterlerin faaliyetlerini yürütürken önüne her gelen işlemi onaylayan değil, kamu düzeni ve mevzuata uygunluk denetimi yapmak suretiyle işlemlere hukuki güvence sağlama görevi ile de örtüşmemektedir. Noterlik mesleği ve Türkiye Noterler Birliği, daima siyaset dışı kalan bir kurum olup, bundan sonra da bu doğrultuda faaliyetlerini yürütecektir. Noterlerin ve noterlik mesleğinin itibarını zedeleyen, basına yansıyan söz konusu haberlerden kurumsal olarak duyduğumuz rahatsızlığı kamuoyuna saygıyla duyururuz."