Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İYİ Parti'nin 6'lı masaya karşı tutumu oldukça merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta partisinin Kurultayından konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  "Bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum" ifadelerini kullanarak, 6'lı masaya verdiği mesaj ile dikkatleri üzerine çekti.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimler öncesinde ‘İYİ Parti ile CHP’nin artık yan yana gelme ihtimali ortadan kalktı mı?’ sorusunun yanıtı sorgulanmaya başlandı. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez konuk olduğu canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

“Hayır. Bizim Millet İttifakı olarak ittifak birlikteliğimizin teknik ve hukuki boyutu geçtiğimiz seçimlerde bitti fakat siyasi boyutu belli düzeyde ediyor. Ama bunun neye evrileceği ve ne şekilde yoluna devam edeceği önümüzdeki günlerin, haftaların ve ayların konusu. Dolaysıyla biz İYİ Parti olarak Akşener’in ifadesi ile ‘kuyruk siyaseti’ yapmama konusunda kararlıyız.

Ben birkaç kereler ifade ettim tekrar söyleyeyim kimse bize bundan sonra hadi biz yola çıktık takılın peşimize demeyecek ya da diyemeyecek. İYİ Parti artık güçlü ve tabanı olan bir parti. Kurumsal aidiyeti güçlenmiş bir parti. Önümüzdeki dönemde eğer böyle bir lokal ittifaklar, genel ittifaklar birliktelikler olacaksa bunlar masanın etrafında oturulur konuşulur ve biz bunu o gün geldiğinde değerlendiririz. Biz buna şimdiden var ya da yok demek mümkün değil.

Önümüzdeki dönem son derece kritik bir dönem ve biz yerel seçimlerin ne kadar kritik olduğunu gayet iyi biliyoruz. Herkes biliyor ama biz bir siyasi parti olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Bu seçimlerde muhalefetin ve İYİ Parti’nin alacağı oy, kazanacağı belediye başkanlıkları sayısı önümüzdeki dönemin kaderini belirleyecek. Hem gelecek seçimlerin kaderini hem cumhurbaşkanlığı seçimlerini hem bizim istikbalimizi hem de Türkiye’nin istikbalini belirleyecek. O sebeple burada tabiki partimizin kurumsal aidiyeti ve yola kendi kültürü ve karakteri ile devam etme kararlılığı son derece önemli ama bu sorumluluğumuz her zaman bir kenarda güçlü bir şekilde duruyor. O günün şartlarında bunlar mutlaka değerlendirilecektir.”

Bloomberg: Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkileri durdurdu Bloomberg: Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkileri durdurdu