Geçtiğimiz gün 13'üncüsü Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Altılı Masa toplantısının ardından ortal olarak yayımlanan bildiride aday üzerinde fikir birliğinin sağlandığını, adayın 6 Mart tarihinde kamuoyuna duyuralacağı belirtildi.

Yayımlanan bildirinin ardından İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır 'Millet 5'ten büyüktür" paylaşımını yaptı ancak bu paylaşımını kısa bir süre sonra sildi. Olay olan paylaşımın ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin Genel Merkezinde kurmayları ve vekileri ile bir araya geldi.

Dün ise Genel İdare Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masanın artık millet iradesini kararlarını yansıtma kabiliyetini kaybettiğini söyledi. Yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesapların 85 milyonun kutlu zaferine tercih edildiğini belirten Akşener, Masadan ayrıldıklarını açıkladı.

Meral Akşener'in gündemi sallayan açıklamalarının ardından Cumhur İttifakı'nın ortak isimlerinden Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici, Akşener'e "Cumhur İttifakı ile hareket ederse memnuniyet duyarız." davetinde bulundu.

Söz konusu davetin ardından İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'na geçeceğine yönelik sözlerine İYİ Parti'li vekilden yanıt geldi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aytun Çıray, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Cumhur İttifakı ile herhangi bir ortak paydada bir araya gelmeyeceklerini söyledi.