İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kutlamaları çerçevesinde bazı önemli yolların trafiğe kapanacağı bilgisi paylaşıldı. Bu kapsamda, Vatan Caddesi başta olmak üzere, birçok bağlantı yolu sabah saat 06.00 itibariyle trafiğe kapatıldı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki (Vatan CD.) gidiş ve gelişler dahil olmak üzere birçok nokta trafiğe kapatıldı.

Kapanan yollar ve bağlantılar

Vatan Caddesi'ne bağlanan ana arterler ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Bu kapanan yollar arasında; D-100'ün kuzey ve güney istikametleri, 10. Yıl Caddesi, Edirnekapı, Oğuzhan Caddesi, Sofular Caddesi, Halıcılar Caddesi, Akdeniz Caddesi, Akşemsettin Caddesi, Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı (Aksaray) gibi ana arterlerin Vatan Caddesi'ne olan girişleri bulunuyor. Ayrıca, Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na çıkan tüm cadde ve sokaklar da trafiğe kapatıldı. Bu kapanma sonucunda, Hal yolu güney istikametinin Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiği yan yola yönlendirilmiş durumda.

Naci Görür'den Tedirgin Eden Deprem Açıklaması Naci Görür'den Tedirgin Eden Deprem Açıklaması

Sürücülere alternatif yol önerileri

Bu kapanma süresince sürücülerin mağduriyet yaşamaması adına alternatif yollar da saptandı. Tören süresince trafikte olacak sürücülerin; Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi ana arterleri kullanmaları tavsiye edildi. Bu yolların trafiğe açık olduğu ve sürücülerin bu yolları kullanarak gidecekleri yerlere ulaşabilecekleri belirtildi.