İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan son araştırmaya göre, İstanbul'da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 78,48 artış gösterdi. Kasım ayında dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 47.493 TL olarak kayıtlara geçti.

İstanbul Planlama Ajansı'nın açıklamasına göre, İstanbul'da yaşam maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3.35, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 72,10 oranında artış kaydetti. Kasım ayında İstanbul'da yaşam maliyetinin yıllık artış oranı ise yüzde 78,48 olarak gerçekleşti.

Dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti, Kasım ayında 47.493 TL olarak belirlendi. Bu rakam, geçtiğimiz aya göre 1.537 TL artış gösterdi.

Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur' Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur'

Araştırmaya göre, hanelerin sık kullandığı bazı ürünler arasında zeytin fiyatları dikkat çekti. Zeytin fiyatları, bir önceki yılın Kasım ayına göre yüzde 173,59 artarak en çarpıcı fiyat artışlarından birini yaşadı. Bu durum, tüketicilerin temel ihtiyaçlarında karşılaştıkları ek mali baskılarla karşı karşıya kaldıkları gözler önüne serildi.