İstanbul Güngören'de 35 yıllık binadaki 2+1 zemin kat daireyi tutmak için 8 kişilik Afgan grup ile 3 kişilik üniversite öğrencisi grup arasındaki rekabette son dönemece girilirken, köpek bağlasan durmaz eve 2500 TL kira verecek şanslı ekibin en geç pazartesi günü belli olması bekleniyor...

Kiralama için yetkili durumda bulunan Emlakçı İsmail Güztoros (Güztoros Emlak) tarafından yapılan açıklamada, evin metrobüse 20 dakika yürüme mesafesinde olduğuna dikkat çekilirken, "Mutfak ve banyo 10-15 bin TL kadar bi masraf istiyor ama yok ben onları fazla kullanmayacağım zaten derseniz bugün bile geçip oturabilirsiniz. Onun dışında bir tek tavanda ve duvarlarda rutubete bağlı yer yer kararmalar var. O yüzden zaten depozitoyu 1 kira bedeli olarak uygun tuttuk. Boya takıntısı olan ve ciğerlerine güvenmeyen aramasın" sözleriyle evin konum olarak emsalsiz olduğuna vurgu yapıldı.

Son 1 haftada 8 farklı kiracı adayı tarafından bakılan evde şu an 9 kişilik bir Suriyeli ailenin yaşadığını ancak ay sonunda kesin olarak evi boşaltacaklarını belirten Güztoros, "Kendilerinden yana bir sıkıntımız yok ama evi 2 sene önce tuttukları için 1500 TL kira ödüyorlar. En fazla 2000 TL verebileceklerini söyleyince mecburen yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. Neticede biz de hayır kurumu değiliz" derken, elemelerde en yüksek kira teklifini vererek finale kalan Afgan mülteci ve Türk öğrenci ekiplere başarılar diledi.