Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Afrika ülkelerine sahte dolar sürmek için hazırlık yapan bir çeteye yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 1 milyar dolar sahte para ele geçirildi ve 6 şüpheli gözaltına alındı.

İhbar üzerine yapılan çalışmalarda, jandarma ekipleri şüphelilerin kimliklerini ve adreslerini tespit etti. Kağıthane ilçesinde bir depo kullanan çete üyelerinin faaliyetlerini burada sürdürdüğü belirlendi. Operasyon düzenlenerek 1 Türk, 3 İsveç, 1 İngiltere ve 1 Gana vatandaşı olmak üzere toplamda 6 şüpheli suçüstü yakalandı.

Operasyon sırasında kasalarda 100 dolarlık banknotlar şeklinde toplamda 1 milyar dolar sahte para ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin Şişli ilçesinde kiraladıkları lüks villalarda yapılan aramalarda da bir miktar para ve ziynet eşyasına el konuldu.