İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı

İstanbul'da deprem riskine karşı önlem almak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan kapsamlı bir kentsel dönüşüm yol haritası kamuoyuyla paylaşıldı. Bu çerçevede, her sene 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi ve 5 yıl içinde 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamen güvenli hale getirilmesi bekleniyor.

İstanbul'da bulunan toplam 7.5 milyon bağımsız bölümden 1.5 milyonunun acil dönüşüme ihtiyaç duyduğu belirlendi. Yapılan planlamaya göre, risk altındaki 1.5 milyon bağımsız bölümün 600 binini konutlar oluşturuyor. Bu kapsamda Yarısı Bizden Kampanyası ile en az 200 bin konutun dönüşümü sağlanacak. Ayrıca, Bakanlık tarafından belirlenen güvenli rezerv alanlarda 350 binden fazla konut inşa edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 2012'den bu yana 800 bine yakın riskli bağımsız bölümün dönüşümü tamamlanırken, şu anda ise 170 bin yapının dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar için ayrılan kaynak ise 127 milyar lira olarak dikkat çekiyor.

5 yıl içinde İstanbul'u depreme dayanıklı bir metropol haline getirmeyi hedefleyen yol haritası çerçevesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, özellikle Marmara Bölgesi'ndeki çalışmaları hızlandırmak için kurulan özel bir birim olan Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile koordinasyon sağlayacak. Ayrıca, Yarısı Bizden Kampanyası'na yoğun ilgi devam ediyor; yapılarını dönüşüme sokmak isteyen hak sahiplerine hibe ve 10 yıl vadeli kredi imkanı sunuluyor.