İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "çağrı merkezi" adı altında vatandaşları arayarak kolay para kazanma vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin, "jigolo" olma vaadiyle iletişime geçtikleri ve başvuran birçok kişiyi dolandırdıkları belirlendi.

Yapılan çalışmalar sonucunda, Büyükçekmece'de bu tür faaliyetler için kurulan bir ofisin tespit edildiği ve burada 26 kişinin toplamda 575 bin lira dolandırıldığı belirlendi. Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, teknik ve fiziki takip yöntemlerini kullanarak şüphelilerin adreslerini tespit etti.

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz yayımlandı. Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz yayımlandı.

Belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 9 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar, telefon, dijital materyal ve 55 bin lira ele geçirildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 9 şüpheliden 8'i tutuklanırken, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.