Avukat Handan Döre, boşanmanın ardından mahkemenin yalnızca tarafların talep ettiği konularla ilgili karar verebileceğini açıkladı. Davacının talepte bulunmasa bile, Yargıtay'ın nafaka konusundaki enflasyon oranındaki artış taleplerini reddettiğini belirten Döre, son dönemde boşanma vakalarında artış yaşandığına dikkat çekti. Boşanmanın ardından nafaka gibi mali konuların da gündeme geldiğini ifade eden Döre, Yargıtay'ın bir kararının kamuoyunda yankı bulduğunu ve bu kararın önemli olduğunu dile getirdi. 

Döre, şu anda tartışma konusu olan bir durumu örnek olarak gösterdi: Bir kadın, boşanmanın ardından iştirak ve yoksulluk nafakasının arttırılması talebiyle mahkemeye başvurdu. Mahkeme, kadının talebini kabul etti ve her yıl enflasyon oranında artış yapılmasına hükmetti. Ancak Adalet Bakanlığı'nın temyiz sürecinde her yıl artış talebinin kanuna aykırı olduğu sonucuna varıldı. 

FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu

Döre, taleple bağlılık ilkesinin mahkemelerdeki önemine değinerek, mahkemenin sadece tarafların talep ettiği konularda karar verebileceğini vurguladı. Ayrıca, taleplerin dava dilekçelerinde detaylı bir şekilde belirtilmesi gerektiğini ve mahkemenin talep dışında karar veremeyeceğini açıkladı. Taleple bağlılık ilkesinin, mahkemelerdeki hukuki süreçlerin adil ve tutarlı bir şekilde yürütülmesinde önemli bir rol oynadığını da ekledi.