İstanbul ve diğer büyükşehirlerde görev yapan bekar polisler için içişleri Bakanlığı tarafından bir lojman projesi başlatılıyor. Yüksek kira maliyetleri ve yaşam maliyetlerinin artmasıyla zor durumda kalan devlet memurlarına destek olmayı amaçlayan proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak.

Proje kapsamında, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile iş birliği yapılarak özellikle bekar polis memurları için 1+1 lojmanlar inşa edilecek. İlk aşamada İstanbul'da başlatılacak proje, büyükşehirlerde görev yapan polis memurlarının en az yüzde 20'sinin kira ve barınma sorunlarına çözüm getirmeyi hedefliyor.

TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi' TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi'

Özellikle metropol kentlerde yaşam maliyetlerinin yükselmesi ve kira problemlerinin çözümüne yönelik bu adım, kamu çalışanlarının sosyoekonomik şartlarını iyileştirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın projeye dair yaptığı açıklamalar, polis memurlarının yaşam koşullarını olumlu yönde etkileyecek bir adımın atılacağına işaret ediyor.