İstanbul Valiliği, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir karar alınana kadar nargile servisinin kafe ve sosyal tesislerde durdurulmasına karar verdi. Bu kararla birlikte nargile kafelerdeki faaliyetlere geçici bir süreliğine ara verileceği duyuruldu.

Salgının başlangıcından itibaren nargile kafelerin faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştu. Ancak İstanbul Valiliği tarafından yapılan yeni açıklamayla birlikte nargile salonları ve kafelerde nargile servisi tamamen yasaklandı. Valilik, bu kararın geçerli olacağı yeni bir düzenleme alınıncaya kadar nargile servisinin yapılmamasına karar verildiğini bildirdi.

İstanbul Valiliği resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, 16 Mart 2020 tarihli Bakanlık emri gereği nargile salonlarının faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulduğu belirtildi. İlimiz Hıfzıssıhha Meclisi'nin 29 Haziran 2021 tarihli ve 54 sayılı kararıyla da nargile salonları ve kafelerinin faaliyetlerine ara verilmeye devam edildiği ve hiçbir işyerinde nargile servisinin yapılmaması kararının alındığı ifade edildi. Bu kararın konaklama tesisleri, plajlar, piknik alanları ve parklar gibi tüm işyerlerini kapsadığı vurgulandı.

İşte o resmi yazı...

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Meteoroloji'den 15 kente 'sarı kodlu' uyarı: Saat verildi, O illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den 15 kente 'sarı kodlu' uyarı: Saat verildi, O illerde yaşayanlar dikkat!

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi