İstanbul Valiliği, megakentte yaşanan başıboş sokak köpeği sorununa karşı önlem almak amacıyla harekete geçti. Başıboş köpeklerin yarattığı güvenlik riski ve can güvenliği tehlikesi nedeniyle 39 ilçe kaymakamlığına talimat gönderildi. Talimatta belediyeler, sokak köpeklerinin rehabilitasyonu için gerekli adımları atmaları konusunda uyarıldı.

Başıboş sokak köpeği sorunu Türkiye genelinde büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Özellikle büyük şehirlerdeki sayıları 10 milyonu aşan sokak köpekleri, trafik kazalarına, saldırılara ve hatta ölümlere neden olabiliyor. Bu ciddi sorunun farkında olan İstanbul Valiliği, önlem almak için 39 ilçe kaymakamlığına talimat verdi.

MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Valilik tarafından gönderilen yazılı bildiride, sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon işlemlerinin yerel yönetimlerin yetki ve sorumluluğu olduğu hatırlatıldı. Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nin gereklilikleri konusunda belediyelerin uyarıldığı talimatta, "Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur" denildi.

Talimatta, belediyelerin bakımevi hizmetlerine dair de önemli detaylar yer aldı. Bakımevi olmayan belediyelerin ivedilikle gerekli işlemleri başlatarak bakımevlerini aktif hale getirmesi, mevcut bakımevi olan belediyelerin ise Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği kapsamında eksiklikleri tamamlaması istendi.