İstanbul'da kışın etkisini hissettirmeye hazırlanan Sibirya kökenli soğuk hava dalgası ve kar yağışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan meteorolojik değerlendirme ile gündeme geldi.

Açık Lise sınav tarihleri açıklandı: İşte kayıt ve sınav detayları Açık Lise sınav tarihleri açıklandı: İşte kayıt ve sınav detayları

8 Ocak Pazartesi'den itibaren başlaması beklenen soğuk hava dalgası, sıcaklıklarda 5 ila 8 derece düşüşe neden olacak. Özellikle 9 Ocak Salı ve 10 Ocak Çarşamba günleri kar yağışının kent genelinde etkili olması öngörülüyor.

İstanbul'da kışa hazırlıklarını tamamlayan İBB, 12 binin üzerindeki personel ve 3 binden fazla araç iş makinesiyle kış şartlarına karşı mücadele verecek. Bu kapsamda depolarda bulunan 275 bin ton tuz, buzlanmaya karşı önlem almak için hazır bekletiliyor.

İBB'nin sorumlu olduğu 4 bin 23 kilometrelik yol ağında 637 müdahale noktasında kar küreme ve tuzlama ekipleri, halkın güvenliği için hazır bekleyecek. Ayrıca, kritik noktalarda bariyer açma planları yapılırken, köy yollarının da traktörlerle açık tutulması için önlemler alındı.