İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü sessiz sedasız devrim niteliğinde çalışmalara imza atıyor. Doç. Dr. Murat Mücahit YENTÜR İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü olarak göreve başlayalı çok kısa bir süre oldu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünün X hesabından yapılan bir paylaşım dikkatlerden kaçmadı. 

WhatsApp Görsel 2023-10-16 saat 20.25.52_45242eb2

Paylaşımda: "İstanbul'umuzun dört bir yanından gelerek "Cumartesi Buluşmaları"nın ilkinde fikir, öneri ve projelerini bizlerle paylaşan kıymetli öğretmenlerimize şükranlarımızı sunarız." ifadeleri ile birlikte İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit YENTÜR'ü makamında ziyaret eden öğretmenlerin fotografları paylaşıldı. Aslında olması gereken buydu. Bu paylaşımın haber değerinin olmaması lazımdı. Fakat son yıllarda öğretmenlere, maiyetinde çalışanlara tepeden bakan bürokratların sınıfsal ayrım yaratan davranışları o kadar olağan hale geldi ki öğretmenleri veya maiyetinde çalışan personeli herhangi bir referans, aracı olmadan randevusuz olarak makamında ağırlayan bir il millî eğitim müdürünün bu davranışının, iyi örnek olması adına haber değeri taşıdığını düşündük.

D vitamininin kanserle mücadelede yeni bir faydası bulundu D vitamininin kanserle mücadelede yeni bir faydası bulundu

WhatsApp Görsel 2023-10-16 saat 20.25.52_83749c52

Tabii bu süreci öğretmenler odasından başlatan Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in hakkını da teslim etmek lazım. Öğretmenlerin randevusuz olarak makamda ağırlanıyor olması sadece bir gönül alma meselesi olmanın ötesinde; öğretmene, istediğinde/ihtiyaç duyduğunda tatil günü olan cumartesi gününde bile il millî eğitim müdürüne ulaşabilme, fikir, öneri, proje ve sıkıntılarını en üst makama aktarabilme güvencesinin verilmiş olması adına değerli ve anlamlıdır. Öğretmenlerin herhangi bir referans kişi veya kurum olmadan yöneticilerine ulaşabilmeleri kurumsal aidiyetin sağlanması adına da olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bize de bu iyi örneği duyurmak ve tebrik etmek düşüyor.

WhatsApp Görsel 2023-10-16 saat 20.25.52_cba7fdda