AK Parti'de Değişimin Ne Zaman Gerçekleşeceği Belli Oldu! Gözler O Tarihte AK Parti'de Değişimin Ne Zaman Gerçekleşeceği Belli Oldu! Gözler O Tarihte

Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum İstanbul’da Kentsel dönüşüme ihtiyacı olan en az 1.5 milyon konut olduğunu, bunların en az % 20 sinin acil öncelikli durumdaki konutlardan oluştuğunu dile getirdi   Bakan Kurum ilk etapta 500 bin konutun dönüşümüyle ilgili İstanbul’un her iki yakasında uydu kentler kurulacağını dile getirdi. 

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük depremlerin ardından ,gözler beklenen İstanbul depremine çevrildi. Deprem uzmanları İstanbul için acil önlem alınması ve bir an önce kentsel dönüşüme başlaması konusunda yetkilileri uyardı. 

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Bakanı Murat kurum ilk aşamada 595.000 konutun tamamlanarak teslim edildiğini söyledi Bakan Kurum açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Deprem riski olan konutları yeniledik. Şu anda İstanbul’un 39 ilçesinde 93 bin konutun dönüşümü devam ediyor. Daha da güçlendirerek bu iradeyi ortaya koymak zorundayız. İstanbul’da 1,5 milyon acil ve öncelikli dönüşmesi gereken konut var. Yüzde 20’si çok acil.”

İstanbul’da riskli durumdaki 1.5 milyon konutun 500 bin tanesinin yerinde dönüşüm yapılacağını belirten Bakan Kurum; “Kalan 500 bin konutumuz için Anadolu ve Avrupa Yakası’nda uydu kentler planlıyoruz. 10 bin konutun temelini bu ayın 22’sinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile atacağız. İstanbul’u kaderine terk edemeyiz. Ehliyetsiz, liyakatsiz insanlara terk edemeyiz. İmar barışı çıkarmak gibi gündemimiz yok. İstanbul’u hep birlikte yeniden inşa etmemiz lazım. İnşallah 14 Mayıs’ta zaferimizi kazanacağız. Milletimizin refahına odaklanacağız. Gelecek kaygısı çekmeden, sadece milletimizin geleceğinin kaygısı için mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.