ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 2-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında İstanbul'da 18 yaş ve üzeri 2,506 kişiyle telefon yöntemiyle gerçekleştirdiği ankette İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve belediyenin hizmetlerinden memnuniyet konularında veriler elde etti.

Ankete katılanlara "Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi partiye oyunuzu verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra elde edilen sonuçlara göre, AK Parti %40.6 oy oranıyla birinci sırada yer alırken, CHP %38.7 oy oranıyla ikinci sırayı aldı. Diğer partilerin oy oranları ise şu şekildedir: HDP/YSP %5.4, MHP %4.5, İYİ Parti %4.3, Zafer Partisi %1.5, Yeniden Refah Partisi %1.2, TİP %1.0 ve Diğer Partiler %2.8.

Ankette ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden memnuniyet oranları da ölçüldü. Katılımcılara "Genel olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun musunuz?" sorusu yöneltildi. Yanıtların dağıtılmasının ardından elde edilen sonuçlara göre, %23.5 kişi "Memnunum" derken, %7.8 kişi "Çok Memnunum" yanıtını verdi. %34.6 kişi "Memnun Değilim" derken, %21.0 kişi ise "Kısmen Memnunum" yanıtını verdi. %13.1 kişi ise "Fikrim Yok/Cevap Yok" yanıtını verdi. Kararsızlarla birlikte dağıtıldığında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden memnuniyet oranı %47.5 ve memnuniyetsizlik oranı %52.5 olarak belirlendi.

Bakan Tekin: Mülakatı Tamamen Kaldırma Gündemde Değil Bakan Tekin: Mülakatı Tamamen Kaldırma Gündemde Değil

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi