Bakan Abdülkadir Uraloğlu'nun da vurguladığı gibi, trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltmayı hedefleyen bu projenin, mevcut Kuzey Marmara Otoyolu ile birlikte Ankara-Akyazı arasında inşa edileceği açıklandı. Daha önce Marmara Bölgesi ve Avrasya'nın transit geçişini sağlayan Kuzey Marmara Otoyolu gibi, yeni proje de araçların şehir içi trafiğe girmeden seyahat etmesine olanak tanıyacak.

3 Şeritli ve 276 km Uzunluğunda

Proje detaylarına göre, Orta Anadolu Otoyolu'nun yaklaşık 276 km uzunluğunda olması ve her iki yönünde 3 şerit bulunması planlanıyor. Otoyolun 225 km'si ana yol, 51 km'si ise bağlantı yolu olarak hizmet verecek. 1 milyar Avro'luk bir bütçe ile hayata geçirilecek olan bu yol, Akyazı’dan başlayacak ve Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı ve Ayaş üzerinden Ankara'ya ulaşacak.

Deprem ve Diğer Afetlere Karşı Alternatif

Bu ölçekli projenin bir diğer önemli özelliği ise deprem gibi afet ve acil durumlar için ikinci bir alternatif oluşturacak olmasıdır. Projenin deprem dayanıklılığına özel bir önem verilerek, en modern mühendislik teknikleri kullanılacak.

Artan Hız Limitleriyle Daha Hızlı ve Güvenli

Projenin artan hız limitlerine göre tasarlandığı ve kış aylarında düşük rakımı sayesinde karla mücadele konusunda da avantaj sağlayacağı bildirildi. Bu sayede yolcular daha güvenli, daha konforlu, daha akıllı ve daha hızlı bir yolculuk deneyimi yaşayacaklar.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular