İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentinde, Ebu Anze ailesine ait üç katlı bir evi hedef alarak bombalı saldırı düzenledi. Filistin resmi ajansı WAFA'nın aktardığına göre, saldırı sonucunda aynı aileden 6'sı çocuk 14 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık kaynakları, enkaz altında halen ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Saldırının ardında, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e yönelik 7 Ekim 2023'te kapsamlı bir saldırı düzenlediği belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ise en az 13 bin 230'u çocuk, 8 bin 860'ı kadın olmak üzere 30 bin 320 Filistinli hayatını kaybetti. Aynı dönemde, 585 İsrail askeri de öldü.

Çatışmalar arasında 24 Kasım 2023'te 4 günlük bir "insani ara" verildiği ve daha sonra 3 gün daha uzatıldığı biliniyor. Ancak bu arada, İsrail binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi

İsrail ordusu ve Hizbullah arasında sınırda yaşanan çatışmalarda ise 219 Hizbullah mensubu, 45 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas ve 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 askerin yaşamını yitirdiğini belirtti.