Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimi doğrultusunda, aday listelerinin sunulması ve değerlendirilmesi süreci tamamlandı. 20 Şubat tarihinde siyasi partiler ve bağımsız adaylar, adaylık başvurularını il ve ilçe seçim kurullarına teslim etti. Takip eden günlerde, kurullar tarafından yapılan incelemeler neticesinde eksiklikler belirlendi ve partiler ile adaylardan bu eksikliklerin giderilmesi istendi.

Kesin Aday Listelerin

Sürecin ardından, tüm eksikliklerin giderilmesiyle birlikte kesinleşen aday listeleri, bugün itibarıyla il ve ilçe seçim kurulları tarafından kamuoyuna açıklandı. Kesinleşen listeler, ilgili kurul binalarında vatandaşların bilgisine sunuldu. 

Adaylık İstifaları 

Aday listelerinin ilanıyla birlikte, adaylıktan istifa edenlerin yerine, seçim sonrasında sıradaki adayların geçeceği belirtildi. Ayrıca, bir adayın vefatı durumunda da benzer bir işlem uygulanacak. 

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

Oy Pusulalarının Hazırlanması

Listelerin kesinleşmesi ve ilan edilmesinin ardından, il seçim kurulları tarafından birleşik oy pusulalarının basımına başlandı. Basım işlemlerinin tamamlanmasının ardından, oy pusulaları plan dahilinde ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtılacak.