İsrail Filistin arasındaki savaş yeni gelişmelerle devam ediyor. İsrail Gazze üzerine yaptığı saldırıları arttırarak devam ettiriyor. Öteki yandan da Gazze' ye olan desteklerini belli eden vatandaşlar İsrail ürünlerini boykot etmeye devam ediyor. İsrail saldırıları arttırdıkça bu defa bazı grupların öfkesi Sturbucks kafelerine yöneldi. İsrail destekçisi olduğu gerekçesiyle Diyarbakır ve Gaziantep'de Starbucks şubelerine saldırı yapıldı.

Olay, akşam saatlerinde Diyarbakır - Şanlıurfa karayolu üzerindeki bir AVM’nin giriş katında bulunan Starbucks şubesinde meydana geldi. İsrail’i protesto için toplanan bir grup, İsrail destekçisi olduğu gerekçesiyle, Starbucks şubesine taş, sopa ve sandalyelerle saldırı düzenledi.

Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

Sturbucks şubesine saldırı sonucunda iş yerinde büyük hasarlar meydana gelirken olay anları telefonla kaydedildi ve sosyal medyada paylaşıldı. Polis bölgede güvenlik önlemi aldı ve soruşturma başlattı.

Yine İsrail Gazze arasındaki savaştan dolayı Filistin'i destekleyen bir grup geçtiğimiz hafta İstanbul Levent' te Mc Donalds şubesini talan etmişlerdi ve ellerinde Filistin bayraklarıyla savaşı protesto etmişlerdi. 

İsrail'in Gazze' ye hava bombardımanı devam ediyor ve binlerce sivil hayatını kaybediyor. Ülkemizde İsrail menşeili ürünlere ve iş yerlerine karşı ise ciddi anlamda bir boykot söz konusu.