İsrail ile İran arasında beş gündür süren savaş, her geçen gün daha da sertleşiyor. Son olarak İsrail ordusu, İran’ın başkenti Tahran’da bir televizyon binasını hedef aldı. Dün İran Devlet Televizyonu’na yönelik saldırının ardından bugün aynı bölgedeki başka bir televizyon binasına düzenlenen hava saldırısında, gökyüzünü kaplayan yoğun dumanlar bölge halkında panik yarattı.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bombalama sonrası binada büyük çaplı hasar meydana geldi. Saldırının ardından yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Can kaybı ya da yaralı sayısına ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, saldırıların süreceğini belirterek, “Bugün stratejik hedeflere saldıracağız. Amacımız, Tahran’daki altyapı noktalarını etkisiz hale getirmek” açıklamasında bulundu.
Bölgede gerilim her geçen saat daha da tırmanırken, uluslararası toplumdan çatışmaların durdurulması yönünde çağrılar gelmeye devam ediyor. Ancak taraflar arasında müzakereye dair herhangi bir işaret henüz görülmüyor. İsrail'in art arda medya kuruluşlarını hedef alması ise bilgi akışını kesmeye yönelik bilinçli bir adım olarak değerlendiriliyor.





