MEB'den öğretmenlere cep telefonu sürprizi! MEB'den öğretmenlere cep telefonu sürprizi!

Aksa Tufanı operasyonundan önce Hamas'ın İsrail istihbaratını kandırdığı, manipüle ettiği iddia edildi.İsrail basını,  Aksa Tufanı operasyonu öncesi Hamas'ın İsrail istihbaratını kandırdığını ileri süren bir iddiayla gündeme geldi.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili dikkat çeken bu iddia da. İsrail basını Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısı öncesinde 18 ay boyunca İsrail istihbaratının duyularını körelterek aldattığını öne sürdü. Hamas'ın bu süre boyunca tatbikat videolarını kasıtlı olarak paylaştığı iddia edildi.

İsrail'de İbranice yayın yapan Walla internet sitesi, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısı öncesinde 18 ay boyunca İsrail istihbaratını aldattığını yazdı.
Walla internet sitesinin haberinde, Hamas ve Filistinli grupların 7 Ekim sabahında düzenlediği "Aksa Tufanı" operasyonu öncesinde yürütülen "aldatmacaya" ilişkin ayrıntılara yer verildi. Hamas'ın operasyondan 18 ay önceki sürede, "eğitim videolarını kasıtlı olarak paylaştığı" belirtilen haberde, söz konusu grubun "gülünç ve profesyonellikten uzak" tatbikatlar düzenleyerek İsrail istihbaratını yanlış yönlendirdiği aktarıldı.

Haberde, Hamas'ın, 7 Ekim öncesinde mensuplarının tatbikatlarına ilişkin kasıtlı olarak bilgiler ve videolar paylaşırken, İsrail istihbarat servislerini "rutin bir eğitim yaptığı" şeklinde yönlendirdiği belirtildi. "Hamas, 18 ay boyunca aldatmaca yaparak sürpriz bir şekilde büyük bir saldırıya hazırlandı." ifadelerine yer verilen haberde, rutin halini alan tatbikatların Filistin medyasında da yayınlandığı kaydedildi. İsrailli üst düzey komutanların, "teyakkuz durumuna geçmemeleri" için İsrail ordusunun ve istihbaratının bu şekilde "duyularının köreltildiği" kaydedildi.