MHP, Belediye Başkanlarını "Üretken Belediyecilik" İçin Kampa Alacak MHP, Belediye Başkanlarını "Üretken Belediyecilik" İçin Kampa Alacak


İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik "kara harekatı" yapacağını duyurmuştu. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ise Gazze sınırında son durumu aktarırken kontrol noktasındaki İsrail askerlerince engellendi. Fulya Öztürk o anları anlattı.

fulyaozturk24354

"Her tarafta basın yazmasına rağmen, Halil’in elindeki kamerayı silah zannettiler, onun için bize silah doğrulttular." dedi.

İsrail'in Gazze'deki kamu binaları, camii, hastane, bankalar ve yerleşim bölgelerine yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, Hamas'ın operasyonel, siyasi ve askeri merkez olarak kullandığı İslam Üniversitesi'ni vurduğunu duyurdu. Gazze’ye yoğun bombardıman gerçekleştiren İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze’nin farklı noktalarında 100’den fazla hedefi vurduğunu açıkladı. 

İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) dün yapılan yazılı açıklamada, “Saldırı sırasında IDF savaş uçakları, Hamas’ın Gazze şehrindeki hava sisteminden sorumlu üst düzey komutan olan ve 7 Ekim Cumartesi günkü katliam sırasında teröristlerin yönlendirilmesinden büyük ölçüde sorumlu olan Merad Ebu Merad'ı öldürdü” ifadelerinde bulunuldu. 

İSRAİL ASKERLERİ, CNN TÜRK YAYINI ENGELLENDİ

Gazeteci Fulya Öztürk Gazze sınırından şunları aktardı:

"Sınır hattına komandolar da getirilmişti. Hava şartlarından dolayı kara harekâtının birkaç gün ertelendiği iddiaları var bazı üst düzey kaynakların aktardığına göre. Kara harekâtı çok daha fazla sivilin hayatını kaybetmesine neden olacaktır. Askeri bölge olduğu için çekim yapmamızı istemiyorlar. Hayatını kaybeden ve yaralıların sayısı sürekli artıyor. Her tarafta basın yazmasına rağmen, Halil’in elindeki kamerayı silah zannettiler, onun için bize silah doğrulttular. 2 bin 329’a ulaştı Filistin’de can kaybı. Havadan ve karadan bombardıman sürüyor."


FİLİSTİN’DE YAŞANAN CAN KAYBI 2 BİN 329’A YÜKSELDİ

İsrail-Hamas çatışmalarında 9’uncu güne girildi. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 329’a yükseldi. Yaralananların sayısının ise 9 bin 42 olarak açıklandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, BM’nin merkezlerini boşaltması ve hizmetlerini durdurmasının ardından Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'i sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığını açıkladı.