Para piyasalarının uzman isimlerden İslam Memiş, doların gelecek dönemdeki seyri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Memiş, doların Türk Lirası karşısında 2023 sonuna kadar 29,70 TL seviyelerine ulaşmasını beklediğini, 2024'te ise bu rakamın 45 TL'ye kadar yükselebileceğini ifade etti.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Dolar yatırımı yapanlar için uyarı

Uzun yıllar boyunca güvenli bir liman olarak kabul edilen dolar, Memiş'e göre, artık riskli bir yatırım aracı haline gelmiş durumda. Özellikle dolar yatırımı yapanların, kararlarını gözden geçirmeleri gerektiğini söyleyen Memiş, yatırımcıların döviz piyasasındaki dalgalanmaları iyi takip etmeleri gerektiğini söyledi.

Faiz, kur ve enflasyon

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz politikaları ve bu politikaların döviz kuruna etkisi, dolar yatırımcıları için başka bir önemli konu. Memiş, faiz oranlarının yükselmesi durumunda doların getirisinin azalabileceğini belirterek, dolar yatırımcılarının küresel ekonomik dinamikleri dikkate alarak hareket etmelerini önerdi.