Finansal analist İslam Memiş, yaptığı değerlendirmede borsa, döviz kurları, altın fiyatları ve kripto para piyasalarının sert dalgalanmalar yaşayacağını ve özellikle bu haftanın yurt dışı verilerinin global piyasalar için büyük önem taşıdığını belirtti.

Haftanın kritik günleri

Memiş'in analizine göre bu hafta, özellikle Salı günü açıklanacak Avrupa Bölgesi enflasyon verisi, Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Cuma günü Türkiye enflasyon verisi ile ABD'nin tarım dışı istihdam verileri finansal piyasaları etkileyebilir. Memiş, piyasaların Çarşamba gününe kadar bir durumda, Çarşamba sonrasında ise farklı bir durumda olacağını dile getirdi.

Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi? Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?

Borsa ve döviz kurlarında ne bekleniyor?

Bist100 endeksi geçen haftayı yüzde 2'lik bir yükselişle 9.915 puandan tamamladı. Memiş, bu hafta Bist100 endeksinin 10.000 puan seviyesine ulaşmasını ve hatta 10.200 puana kadar yükselmesini beklediğini ifade ediyor. Dolar/TL kuru ise geçen haftayı 32,43 lira seviyesinde kapattı. Memiş, Dolar/TL kurunun bu hafta 33 lira seviyesini aşmasını ve yıl sonuna doğru yükseliş trendini sürdürmesini beklediğini ifade etti.