Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni yılın ilk günlerinde altın piyasasının durumunu değerlendirdi ve yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Altın fiyatlarının yükselmesiyle ilgili olarak, alım yapmadan önce dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Memiş, özellikle ons altın ve gram altın arasındaki ilişkiyi ele aldı.

Haberin detaylarına göre, gram altının şu anda 2 bin lira seviyesinde bulunduğunu belirten Memiş, geçen hafta yaşanan yükselişi bir fırsat olarak değerlendirdi. Ancak, ons altındaki olası düşüşlerin gram altını 2.000 lira seviyesinin altına çekebileceğini ve bu durumun bir alım fırsatı oluşturabileceğini ifade etti.

Altin

İslam Memiş, "Gram altın şu anda 2 bin lira seviyesinde, geçen hafta 2011 liraya yükseldi. Gram altının 2011 liraya yükselmesi bizim gözümüzde bir fırsattır. Bunu zaten zamanında değerlendiren değerlendirmişti" dedi. Şu anda ons altını takip ettiklerini belirten Memiş, ons altındaki düşüşlerin gram altını 2.000 lira seviyesinin altına çektiğinde bu durumun alım fırsatı yaratabileceğini söyledi.

2 bin 2 hekim için tercih başvuruları başladı 2 bin 2 hekim için tercih başvuruları başladı

Altın piyasasındaki genel trendi de değerlendiren Memiş, yükselişin 2024 yılında devam ederek 2.500-2.700 ve 3.000 lira seviyelerini hedefleyeceğini belirtti. Ancak, elinde altın bulunanların aceleci davranmamalarını ve satmak için beklemelerini önerdi. Uzman, yatırımcılara altın alımı yapmadan önce piyasa koşullarını yakından takip etmeleri ve dikkatli bir şekilde değerlendirmeleri konusunda uyarılarda bulundu.