Ünlü Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırım araçlarındaki gelişimleri değerlendirdi ve gelecek döneme dair tahminlerini paylaştı. Özellikle dolar ve diğer yatırım araçlarının durumu hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Memiş, yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta dolar endeksinin gerileyebileceğine dair öngörülerde bulunduğunu belirten Memiş, borsada yaşanan ralli sürecinin devam ettiğini ancak risklerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Kendisinin yaşadığı yatırım deneyimini örnekleyen Memiş, özellikle konut alımını tercih ettiğini ve kira gelirini önemsediğini belirtti.

Borsa İstanbul'da sağlıklı düşüşlerin, teknik düzeltmelerin olmadıkça giriş yapmayacağını dile getiren Memiş, borsa endeksinin belirli seviyelerin altına sarkmadıkça riskli olabileceğini vurguladı. Ayrıca yerli yatırımcıları kar satışlarına karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Geçtiğimiz yılın getiri oranlarına dikkat çeken Memiş, yabancı yatırımcı oranlarının seçimler ve siyasi istikrar sonrasında da yüksek seyretmesinin endişe verici olduğunu belirtti. Yabancı yatırımcı oranlarının hala yüksek olduğunu vurgulayan Memiş, borsadaki risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Dolar / TL kuru üzerinde de değerlendirmelerde bulunan Memiş, döviz fiyatlarının istikrarlı bir şekilde seyrettiğini ve borsada anormallik görülmediğini ifade etti. Euro / dolar paritesinin destek seviyelerini belirleyen Memiş, elinde dolar bulunduran yatırımcıları uyardı ve euro / dolar paritesinin seyrini takip etmelerini önerdi.

'UYGUN ZEMİN OLUŞTU'

Amiral Gemisi Tasarımıyla Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri Amiral Gemisi Tasarımıyla Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Dolar / TL kuru 26.71 seviyesinde. Yatay, sakin bir şekilde beklemeye devam ediyor. Serbest piyasalarda yine açık bir piyasa var. Burada bir anormallik yok. Euro / dolar paritesinde 1.0750 seviyesini destek seviyesi olarak ifade etmiştim.

1.0770 seviyesinden döndü. Elinde dolar bulunduran arkadaşlarımızı sık sık uyarmaya gayret gösterdim. Elinde dolar varsa pariteye giriş yapmak için uygun bir zemin oluştu.

Şu an euro / dolar paritesi 1.0932 seviyesinde. 2 puanlık bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Buradaki dengelenme çabasını gözlenmeye sürdüreceğim ama 1.10 seviyesinin altı benim için 'düşük' olmaya devam edecek.

Altın piyasasına da değinen Memiş, gram altın / TL fiyatının yükselişte olduğunu belirterek, ons altının gram altını desteklediğini ifade etti. Merkez Bankası'nın agresif faiz artırımının ardından yaşanan dalgalanmaya da değinen Memiş, altın yatırımı yapmayı düşünenlere fırsatların ortaya çıktığını ve gram altının yükseliş trendinde olduğunu ifade etti.