Yatırımcılar 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirelecek Fed toplantısına odaklanırken,açıklanacak karar altın ve ons fiyatlarını belirleyecek.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş `Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi sorularını yanıtladı. İslam Memiş`ten hem ons hem de gram altın için dikkat çeken altın yorumları geldi...

"YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK"
Şu an içinde bulunduğumuz durumun altın fiyatlarının sevdiği bir ortam olduğuna değinen İslam Memiş, yatırımcılarla şöyle seslendi:

“Bir yanda küresel enflasyon endişeleri bir yandan da Rusya Ukrayna Savaşı`nın etkisiyle jeopolitik riskler var. Dolayısıyla tam altın fiyatları için destek olabilecek ortamdan geçiyoruz. Bu durum altın için yükselişin devamına işaret ediyor.”

“Ben satış yönünde vatandaşların heyecanlı karar vermesi taraftarı değilim. Altın genelde yükseldiği için satılmaz. Bir şey almak için satılır. Ev, araba alımı gibi" 

GRAM ALTIN İÇİN TARİH VERDİ
 İslam Memiş, "İki kez test etmesine rağmen 900 TL altında da kalıcı olamayan gram, kısa vadede 900 TL biraz daha altında 880 TL gibi rakamlara geri çekilmelerin, altın borcu olan, düğün yapacak olan veya altın almak isteyen vatandaşlara alım fırsatı olacağını düşünüyorum. Nisan ayının sonuna kadar ki süreçte hem gram altın hem de ons altın için geri çekilmeler bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir." dedi.