Finans analisti İslam Memiş, yaptığı açıklamada dolar ve altın ile ilgili önemli tahminlerde bulundu. Memiş, Ocak ayının durgun geçtiğini vurgulayarak, mayıs ayına doğru finansal piyasalarda yaşanabilecek gelişmelere dikkat çekti. İki merkez bankasının faiz kararlarının piyasalarda karışıklığa neden olabileceğine işaret eden Memiş, "Çarşı pazar karışacak" diyerek, dolar kurunun 30 lira üzerine oturabileceği öngörüsünde bulundu.

Hürjet , Samsuna Gidiyor Hürjet , Samsuna Gidiyor

Memiş, bazı özel şirketlerden gelen haberlere rağmen, dolar kurunda düşüş beklentisi taşımadığını belirtti. Doların euro ile takasının iyi bir fırsat olduğuna değinen finans analisti, yıl içinde dolar kurundaki yükseliş beklentisini sürdürdüğünü ifade etti.

Ons altın için 2035 dolar seviyesini öngören Memiş, gram altında dalgalanmanın devam ettiğini ve Fed kararlarına bağlı olarak gram altının 2090 lirayı görebileceğini söyledi. İslam Memiş, iç pazarda daralma yaşandığını, ticarette kesilme gözlemlediğini belirterek, mayıs ayı itibarıyla çarşı pazarın karışabileceğini ve ekonomi yönetiminde yeni atamaların etkili olabileceğini belirtti.

Tasarruf yapma konusunda dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapan Memiş, nakitin değerli olduğu bir dönemde uzun vadeli planlama yapılmasını tavsiye etti. Ayrıca ev veya araba almayı düşünenlere, bu hedeflerini bir an önce gerçekleştirmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Yerel seçim sonuçlarının genel seçimlere etki edebileceğini belirten Memiş, bu nedenle ek vergi ve zamlara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirdi.