Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının seyrini belirleyecek iki önemli tarih hakkında açıklamalarda bulundu. Altın fiyatlarındaki yükseliş trendi devam ederken, yatırımcılar için önemli ipuçları veren Memiş'in değerlendirmeleri dikkat çekiyor.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

ABD Enflasyon Verisi Bekleniyor

İslam Memiş'in verdiği bilgilere göre, ABD'de açıklanacak enflasyon verisi altın fiyatlarını etkileyebilir. Bugün itibarıyla bu verinin önemi büyük. Ons altının son zamanlarda kırdığı rekorlar ve 2189 dolar seviyesine ulaşması, yatırımcıları endişelendirirken, Memiş bu seviyeden bir satış beklentisi olduğunu ifade etti.

Salı ve Çarşamba Günleri Önemli

İslam Memiş, Salı ve Çarşamba günlerinin altın fiyatları açısından önemli olduğunu belirtti. Ons altındaki satışların kalıcı olmayacağını ve fiyatların tekrar yukarı yönlü hareket edeceğini öngörüyor. Bu nedenle, gram altın yatırımcılarının bu günlerde ons altın fiyatlarını yakından takip etmeleri ve satışların ardından alım fırsatı bulabileceklerini söyledi.

Yatırımcılara Tavsiyeler

İslam Memiş, elinde altın bulunan yatırımcılara aceleci davranmamaları ve ABD enflasyon verisinin ardından olası alım fırsatlarını değerlendirmeleri konusunda uyarıda bulundu. Verinin piyasalara etkisinin önemli olacağını ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.