Altın gram fiyatı ons altına yanısıdı. Ons altın 2350 dolara kadar düşerken gram altın 2450 TL seviyesinde işlem görüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dikkat çeken tahminlerde bulundu.

YÜZDE 8 CİVARINDA DEĞER KAZANDI

İsrail ve İran olayı ile altın güvenli liman olmayı sürdürüyor. Gram altın fiyatları geçen hafta  kendi tarihi rekoruna rekorunu imza attı. Ons 2433 dolar düzeyini, altın gram fiyatı ise bu fırtınayla beraber 2529 TL'ye ulaştı.

Bu seviyeler değerlendirildiğinde ons tarafında 2024 yılında yüzde 17'lik bir prim dikkat çekerken, gram altın ise yatırımcısına aynı zamanda yüzde 28 civarında değer kazandı.


 

FİYATLAR ÜZERİNDE ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR
Uzmanlar, Orta Doğu'da az da olsa düşen gerilimin altına olan ilginin azaldığını vurgulayarak, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini aktardı.

'ONS ALTINI TAKİP ETMELİ'
İslam Memiş'in açıklamalarında bazı önemli başlıklar şu şekilde:

"Son bir haftadır yatırımcılara düşüş konusunda 'Kar satışları olacaktır, acele etmeyin' diye uyarılarım oldu.

Ons altın 2300 dolar altına sarkabilir. Gram altın yatırımcısı da ons altını takip etmeli. Bu beklentim hala devam ediyor.

'1-2 HAFTA KISA VADELİ GERİ ÇEKİLME OLACKTIR' 
Şu anda ons altın 2360 dolar seviyesinde gram altın da serbest piyasalarda 2592 lira seviyesinde. 2600 lira altına sarktı. 1-2 hafta kısa vadeli bir geri çekilme ve teknik olarak bir düzeltme devam edecektir.

'2 HAFTAYI İYİ DEĞERLENDİRMELİ' 
Ama bu geri çekilmeler kısa vadede kalacaktır. O yüzden altın yatırımcısı bu 2 haftayı iyi değerlendirmeli ve bu geri çekilmeleri bir fırsat olarak görmeli.

İŞTE 2024 YILI ALTIN BEKLENTİSİ 
Yaz aylarında düğün sezonlarında gram altın tarafında 3000 TL beklentim devam ediyor. Ons altın tarafında 2600 dolar beklentim devam ediyor.

Adalet Bakanlığı, nakil duyurusu yayımladı Adalet Bakanlığı, nakil duyurusu yayımladı

Dolar kuru da düşük. Bu çok kalıcı olmayabilir ve hal böyle olunca da 2 haftalık geri çekilmeleri fırsata dönüştürmek lazım.

Bu yıl uzun vadede altın fiyatları yükselişini devam ettirecektir. Gram altın için 3000-3500 lira beklentim sürüyor.

'YÜKSELİŞ GERÇEKLEŞEBİLİR'
Alım fısatı için önümüzdeki 2 haftayı iyi değerlendirmek lazım. Çünkü 1 Mayıs'ta Fed'in faiz toplantısı var. Bu toplantı sonrası bir yükseliş gerçekleşebilir. Ons altını takip etmek lazım.

'BURALAR ALIM YERİDİR'
Ons ne zamanki 2300 dolar altına sarkarsa gram altında 2500 TL seviyesi görürüz. Buralar alım yeridir. Uzun vadede de yukarı yönlü hareketler görülecektir."