Bir kaynak, iOS 17'de gerçekleştirilecek değişikliklerin listesini paylaşarak daha önceki söylentilere karşı çıktı. Bu kaynağa göre, iOS 16'ya güncellenmiş olan tüm iPhone'lar, iOS 17 güncellemesini de alabilecek. Bu durum, önceki haberlerin aksine bir beklenti yaratıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü

Esmi modellere yeni iOS desteği

Yeni işletim sistemi, A11 Bionic çipsetini kullanan cihazlar için de uyumlu olacak. Bu cihazlar arasında iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri de yer alıyor. Aslında bu durumu mantıklı bir açıklamayla desteklemek mümkün: iPhone 8, 8 Plus ve X modelleri 2017'nin sonunda piyasaya sürüldü ve bu sonbaharda 6 yaşına girecekler.

Bu söz konusu modeller, şu ana kadar 5 iOS sürümü (11'den 16'ya kadar) almış olsalar da, Apple bazı durumlarda cihazlarını 5 yerine 6 yıl boyunca güncellemekte. Örnek olarak iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini gösterebiliriz; bu telefonlar 2015'te iOS 9 ile piyasaya çıktı ve en son 2021'de iOS 15 sürümüne güncellendi. Bu nedenle, söz konusu eski iPhone modellerinin de iOS 17 güncellemesini alabileceği düşünülüyor.