Bankada parası olanlar dikkat! BDDK uyarı mektubu gönderecek Bankada parası olanlar dikkat! BDDK uyarı mektubu gönderecek

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, Ramazan Bayramı için şehirlerarası yolculuk düşünenlerin karşısına zamlı ulaşım fiyatları çıktı.

Karayolu ulaşımına zam

Bayram öncesi yollarda yaşanan harketelilik, zammı beraberinde getirdi. Özellikle karayolu ulaşımında, bayram öncesi ve bayram haftası arasında fiyatlarda yüzde 50'nin üzerinde bir artış kaydedildi. İstanbul'dan İzmir'e yapılacak bir otobüs yolculuğu 13 Nisan Perşembe günü 350 TL tutarındayken Ramazan Bayramı haftasının başladığı bugün (14 Nisan Cuma günü)  aynı firmanın bilet fiyatı 500 TL'ye çıktı.

Yolculukta mesafeye göre değişen fiyatlar bayram tarifesi ile zam oranının neredeyse ikiye katladı.

Dün (13 Nisan Perşembe günü( İstanbul'dan Bodrum'a yapılacak bir otobüs yolcuğu bir firmada biletler 450 TL seviyesinden satışa sunulurken, 14 Nisan bayram haftası dolayısıyla yüzde 66 oranında zamdan nasibini alarak 750 TL seviyesini gördü.

Havayolu ulaşımını da zam

Karayolunda yaşanan zamma göre daha daha az oranla zam yapan bazı havayolu şirketleri, Ramazan Bayramı haftası için fiyatlarını güncelledi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İzmir'e yapılacak uçak yolculuğunda 13 Nisan tarihinde bilet fiyatı bin 24 TL seviyesinden alıcı bulurken 14 Nisan tarihinde yani bugün ise aynı yolculuk bin 400 TL seviyesine çıktı.