Bank of America'daki küresel menkul kıymetler analisti Wamsi Mohan, iPhone 12'nin gecikme haberini doğru bir şekilde tahmin eden bir analist, iPhone 15 serisinin de benzer bir gecikmeye uğrayabileceğini bildiriyor. Bu durum, iPhone 15 serisinin her zaman olduğu gibi Eylül ayında çıkmaması anlamına gelebilir.

Ekim Ayı Tahminleri

Analizlere göre, Apple’ın çok sevilen yeni seri ürünü iPhone 15, her yıl Eylül ayında gerçekleştirilen olağan lansmanı kaçırarak Ekim ayına kadar ertelenebilir. Analist Mohan, erteleme ile birlikte Apple’ın üçüncü çeyrek satışları da beklenenden daha düşük olabileceğini belirtiyor. Mohan, Apple'ın bu çeyrekte beklenenden üç milyon adet daha az, toplamda 48 milyon adet iPhone satabileceğini tahmin ediyor.

Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir

Ancak, Mohan, Apple'ın iPhone 15 serisinin lansmanını neden erteleyeceği konusunda ayrıntılı bir bilgi vermedi.

Geçmişteki Erteleme Deneyimleri

Apple, iPhone 14 serisini önceki yıl 7 Eylül'de duyurmuş, sonrasında iPhone 14, iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerini 16 Eylül'de satışa çıkarmıştı. Ancak, üretimle ilgili bazı aksamalar nedeniyle iPhone 14 Plus modeli 7 Ekim’de piyasaya sürülmüştü.

Buna ek olarak, Apple, iPhone 13 serisini 24 Eylül'de piyasaya sürmüştü. iPhone 12 serisi ise, Mohan'ın tahminlerine göre, 23 Ekim tarihinde çıkmıştı.

Bu öngörüler ışığında, eğer Mohan'ın iPhone 15'in ertelenmesi ile ilgili iddiaları doğruysa, diğer tedarik zinciri kaynaklarının da bu bilgiyi doğrulamasını yakın zamanda bekleyebiliriz. Yeni iPhone 15 serisi hakkındaki gelişmeler ve ayrıntılı analizler için bizi takip etmeye devam edin.